7 hyggelige kaféer i Tromsø som du vil elske

EN: You can find the English original here


Skal du til Tromsø? Nordens Paris (akkurat som den egentlige Paris) har mange restauranter, barer og selvfølgelig kaféer å velge mellom - uansett om du vil kose deg litt på ferien eller om du er på et stramt budsjett.

I denne artikkelen viser jeg deg 7 av mine favorittkaféer i byen som jeg er absolutt sikker på at du vil elske når du kommer til Tromsø!


1. Risø

Risø mat & kaffebar er favorittkaféen for mange tromsøværinger og folk sverger på at de kan finne den beste kaffen i byen her. Jeg er selvfølgelig helt enig med det - Risø lager noen deilige cappuccinoer, og de kommer også alltid med en nydelig skumfigur!

Adressen:

Risø holder på i Strandgata 32, en kort gåtur fra kjøpesenteret Nerstranda og er i den samme gaten som Quality Hotel Saga.

Åpningstider:

Hverdager fra kl. 07.30 til 17 og lørdager fra kl. 9 til 17. Stengt på søndager.

Mitt tips til deg:

De serverer også lunsj på Risø - for det meste supper og smørbrød - men det er også rundt den tiden når stedet er mest populært. Sørg for å ankomme tidlig (før kl. 12) eller litt senere på ettermiddagen (etter kl. 15) hvis du vil ha det mer rolig og avslappet.

 

2. Jordbærpikene

Jordbærpikene var den første kaféen jeg noen gang besøkte i Tromsø, og jeg elsket den siden. Som du sikkert vet, er det en kjede som har to kaféer i byen. De er kanskje ikke noe spesielt når det kommer til innredningen, men deres ostekake er helt konge!

De serverer også varme retter som pizza, nachos, bakte poteter, salater etc. og de er åpne til kl. 20 (på Nerstranda), henholdsvis kl. 21 (på Jekta) på hverdager, noe som betyr at du også kan ta en rask middag her som ikke koster altfor mye!

Adressen:

Jordbærpikene finnes på kjøpesenteret Nerstranda i sentrum (Nerstranda 9) og på kjøpesenteret Jekta nært flyplassen (Heilovegen 19). Bussene 33 og 34 stopper rett utenfor, men turen med buss 40 eller 42 til Giæverbukta er mye raskere, og det er bare 300 meter å gå derifra til Jekta.

Åpningstider:

Kaféen er åpen fra kl. 9 til 20 (kl. 10 til 21 på Jekta) på hverdager og fra kl. 10 til 18 på lørdager.

Mitt tips til deg:

Hvsi du bor på en Airbnb og har lyst på take-away, så er Jordbærpikene faktisk et veldig bra valg. Take-away prisene er mye billigere enn vanlige priser - du betaler for eksempel kun 166 kr for bakt laks med potet for å ta med.

Tweet it: Headed to #Tromsø? The city doesn't just have Northern Lights but also a really cosy cafe scene!

 

3. Fjellstua

Fjellstua er en kafé og restaurant på Fjellheisen, noe som betyr at du kan nyte din kaffe og vaffel med utsikt over hele byen der oppe. Det finnes definitivt ingen kafé med en bedre utsikt noe annet sted!

Adressen:

Du kan enten ta fjellheisen for å komme til toppen av Storsteinen hvor Fjellstua befinner seg eller gå tur om sommeren. Fjellheisen tar bare 4 minutter, og du finner nedre stasjonen på Solliveien 12 - buss 26 stopper rett utenfor. Hvis du heller vil gå tur, kan du velge mellom 3 forskjellige stier med ulike vanskelighetsgrader. Du kan finne mer informasjon om turer til Storsteinen her.

Åpningstider:

Kaféen/restauranten er åpen fra kl. 10 til 22 i vintersesongen (midten av august til mai) og fra kl. 10 til midnatt om sommeren.

Mitt tips til deg:

Uansett om du tar fjellheisen eller velger å gå på tur, må du i alle fall stoppe ved kaféen for en rask kopp kaffe. Visste du at du får en kopp (kaffe eller te) på Fjellstua gratis hvis du kjøper min e-guidebok til Tromsø? Klikk her for å finne mer informasjon om guideboken! 
PS: Guideboken er opprinnelig blitt skrevet for internasjonale turister, men hvis du aldri har tatt turen gjennom byen, finner du sikkert også mange tips i den som du ikke visste fra før av!

 

4. Egon

Som du kanskje vet, er Egon egentlig en restaurant og ikke en kafé, men de har en Oreo kake der som er helt konge! Du kan rett og slett ikke besøke Tromsø uten å ha prøvd den! De har også noen fantastiske milkshakes, og selv om prisene er definitivt ikke billige, er det verdt det hvis du vil kose deg littegrann!

Adressen:

Egon befinner seg på Storgata 50.

Åpningstider:

Restauranten er åpen mellom kl. 10 og midnatt hver dag (kl. 11 til 23 på søndager).

Mitt tips til deg:

Hvis du vil ha litt kake til dessert, husk at varme måltider er mye billigere rundt lunsjtid, da Egon har en egen lunsjmeny!

 

5. Kaffebønna

Jeg elsker grovt brød, og da jeg oppdaget at Kaffebønna selger masse ferske og grove brødtyper, fikk jeg straks kupongkortet og ble deres faste kunde mens jeg bodde i byen.

Kaffebønna serverer i tilleg bakverk, og de har et stort fokus på økologiske og friske produkter. Fra økologisk juice til nybakte kaker, så finner nok alle akkurat det de elsker her.

Adressen:

Kaffebønna har flere kaféer over hele Tromsø, for eksempel på Strandtorget, eller på Stortorget i hjertet av byen. Sistnevnte er et ekte møtested for tromsøværinger og uansett om du har lyst å jobbe litt, ta en kopp kaffe og se på folk ute eller møte noen venner, så er kaféen på Stortorget det ideelle stedet!

Åpningstider:

Kaffebønna på Stortorget er åpent fra kl. 8 til 18 på hverdager, fra kl. 9 til 18 på lørdager og fra kl. 11 til 18 på søndager (på Strandtorget fra kl. 07.30 til 19 på hverdager, fra klokken 9 til 18 på lørdager og fra kl 10 til 18 på søndager).

Mitt tips til deg:

Hvis du besøker Tromsø ofte eller over lengre tid, må du definitivt be om et kaffe (eller brød) kupongkort - hvis du samler nok stempler, får du en kopp kaffe (eller et brød) gratis!

 

6. Aunegården

Aunegården er en kafé som virker nesten like gammel som selve Tromsø. Bygningen har eksistert i over 200 år, og det er også en av byens mest ikoniske. Selve kaféen åpnet sine dører i 1996 og her tilbyr de deilige kaker og desserter, samt lunsj og middag.

Adressen:

Aunegården befinner seg på Sjøgata 29, midt i byens sentrum.

Åpningstider:

Kaféen er åpen fra kl. 11 til 18 mandag til onsdag, samt kl. 11 til 20 (og til og med til kl. 1 på lørdagsnatten) resten av uken.

Mitt tips til deg:

Prøv å få et bord i et av bakrommene i kaféen. Uansett om du ønsker å jobbe litt eller bare trenger litt fred, finnes det noen veldig koselige hjørner på baksiden av kaféen!

 

7. Sivertsens Kafé

Sivertsens Kafé er Tromsøs eneste veganske kafé og restaurant. Å være veganer er litt vanskelig i Nord-Norge synes jeg (i hvert fall hvis du har lyst til å spise på utesteder), så jeg kan tenke meg at mange av dere er lettet over å høre at Sivertsens eksisterer!

Adressen:

Kaféen ligger på Vestregata 48, i kjelleren til Rådstua - den tidligere politistasjonen og fengselet i byen, bare et steinkast unna fra Stortorget.

Åpningstider:

Sivertsens er åpent fra kl. 15 til langt etter midnatt hver dag unntatt mandager.

Mitt tips til deg:

Ikke forvent en stor meny - hos Sivertsens finner du bare 2 retter, pluss kake, men stol på meg, det er tre ganger så mye vegansk utvalg som de fleste andre steder i byen tilbyr.


Er du "team kanelbolle" eller "team vaffel"?

Fortell meg gjerne i en kommentar under!

PIN IT FOR LATER

FOLLOW ALONG:

 

More Tromsø Love:

MORE NORDIC INSPIRATION ON INSTAGRAM (@SNOWINTROMSO):

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more