Tromsø på Instagram - 10 bortgjemte steder for å ta det perfekte bildet

EN: YOU CAN FIND THE ENGLISH ORIGINAL HERE

 


Som en øy med plasseringen mellom fjorder og fjell, så er Tromsø en ekstremt bra plass for enhver landskapsfotograf og Instagrammer. Bortsett fra Nordlyset om natten, så er det mange andre motiver for å få flotte bilder - det kan være trehus i sentrum eller utsikten over fjell i horisonten.

Jeg har bodd og fotografert byen i 3 år og har kommet over mange bortgjemte skatter i den tiden. I denne artikkelen så vil jeg gjerne dele noen hemmelige Instagram-steder i Tromsø som jeg er helt sikker på at du kommer til å elske!


1. Reinen bakketopp

Tromsø er ikke bare plassert på en øy, men også på den nærliggende øya Kvaløya og på fastlandet - som også tilbyr en del flotte og ensomme Intstragram steder. Denne bakketoppen er i nabolaget Reinen og er en favoritt blant lokalbefolkningen, men er ikke akkurat kjent blant besøkende.

Jeg oppdaget den selv etter å ha flyttet til fastlandet og jeg vet ikke om den faktisk har et eget navn eller ikke. Uansett, utsikten fra bakketoppen er helt fantastisk - særlig når været er så fantastisk.

Veibeskrivelse: Ta buss 28 fra sentrum mot Soligården og gå av ved Reinen skole. Derifra følg gaten Skavåsen opp til toppen og se etter en smal sti på din venstre side som leder opp til skogen og opp til utsiktspunktet.


2. Reinen strand

En annen bortgjemt skatt på fastlandet er den lille stranden, som også finnes i nabolaget Reinen. De fleste drar til stranden ved Telegrafbukta på Tromsø-øya som er større, men også mer fylt av folk.

Det er ganske sikkert at du får den lille stranden ved Reinen for deg selv og utsikten skuffer heller ikke!

Veibeskrivelse: Den letteste måten å komme seg dit er ved bil, siden bruk av offentlig transport betyr at du må krysse E8. 
 

3. Gatekunst ved Polaria

Tromsø er ikke akkurat Norges gatekunsthovedstad (det er faktisk Stavanger) men det finnes noen få steder som er perfekt for Instagram - som dette veggmaleriet på den andre siden av Polaria.

Veibeskrivelse: Det er en 10-minutters gåtur fra sentrum og gatekunsten ligger rett ved Polaria.
 

4. Solligården

Solligården er det siste nabolaget i Tromsø på den sørligste delen av fastlandet. Det er et boligområde som tilbyr en del utsiktspunkter oppe i skogen på bakketoppen, som ligger sør for nabolaget.

Veibeskrivelse: Ta 28 bussen fra sentrum til den siste stoppen ved Solligården og beveg deg ut fra tettstedet. Det er en vei som leder opp til skogen på din venstre side.
 

5. Kaldfjord

Kaldfjord er et vakkert lite tettsted på "hval-øya" i Tromsø: Kvaløya. I de siste årene så kunne man se hvaler i fjorden på vinteren, men det er ikke den eneste grunnen for et besøk. Kaldfjord er en ganske så magisk plass plassert mellom snødekte fjelltopper - perfekt for Instragram-bildet! 

Veibeskrivelse:Ta buss 42 fra sentrum til Eidkjosen. Derifra så er det en 10-minutters gåtur til Kaldfjord. Du finner den beste utsikten nede ved fjorden eller i skogen på høydetoppen.


6. Grønnåsen hoppetårnet

Fjellheisen er ikke det eneste utsiktsstedet i byen. Hoppetårnet som ligger nært ved Universitetet i Tromsø, tilbyr også en fantastisk utsikt utover byen ovenfra - og det er 100% gratis å besøke. 

Veibeskrivelse: Ta buss 20, 21, 33 eller 34 til Universitetet og gå av ved UiT/Planetariet. Derifra gå over parkeringsplassen og opp bakken hvor du finner en gåsti/skisti på din høyre side. Følg den til du kommer til Grønnåsen hoppbakke - det finnes et skilt som viser veien dit.
 

7. Turbohuken

Hvis du følger den ovennevnte gåstien som går forbi hoppetårnet lengre, så vil du også gå forbi Turbohuken - en rasteplass med husly og grillplass. Der vil du ha en fantastisk utsikt over nabolaget Hamna og fjellene på Kvaløya. 

Veibeskrivelse: Følg den såkalte Lysløypa-stien nordover på Tromsø-øya. Du finner Turbohuken etter omtrent 1,5 km på din venstre side.
 

8. Mandelasletta

Mandelasletta er en liten park nært Tromsø-bruen og Ishavskatedralen. Utsikten over fjorden er fantastisk og hvis du er heldig, kan du til og med se en passerende cruise-skip på vei til havnen.

Veibeskrivelse: Ta buss 24 til fastlandet (retning Kroken) og gå av ved Båthavna. Gå over veien og gå mot havnen. Mandelasletta er på din venstre side.
 

9. Sydspissen

En kort gåtur fra stranden ved Telegrafbukta så kan du finne den sørligste delen av Tromsø-øya - Sydspissen. Du kan se over fjorden mot fjellene på Kvaløya derifra og uansett om du besøker stedet på sommeren eller vinteren, så finnes det uendelige muligheter for flotte bilder der. 

Veibeskrivelse: Ta buss 33 eller 34 til Telegrabukta og følg stien på din venstre side når du kommer til stranden. Sydspissen er under 1 km unna.

 

10. Fløya

Du planlegger sikkert å ta Fjellheisen under besøket ditt til Tromsø og selv om utsiktsplattformen tilbyr en spektakulær utsikt, så er du ikke akkurat den eneste der.

Så hvis du er ute etter et mer unikt perspektiv, gå til Fløya som er fjelltoppen ovenfor Fjellheisen-stasjonen.

Veibeskrivelse: Ta Fjellheisen eller gå opp Storsteinsfjellet og deretter følg stien opp til Fløya. Du kan finne detaljert informasjon på hvordan man kommer seg dit her.


Veibeskrivelse og kart


Vil du se mer utsikt over tromsø?
se min video: 

 

hva du synes hvilken av disse stedene passer best til instagram?

Fortell i en kommentar under!

PIN IT FOR LATER

FOLLOW ALONG:

 

More Tromsø Love:

MORE NORDIC INSPIRATION ON INSTAGRAM (@SNOWINTROMSO):

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more