Den beste plassen for å se midnattsolen i Tromsø

EN: YOU CAN FIND THE ENGLISH ORIGINAL HERE

Leter du etter en sommerferie i siste liten et sted utenfor Syden? Eller har du drømt om å se midnattsolen i Arktis i årevis? Uansett, så kjenner jeg det perfekte stedet for deg: Malangen Resort i nærheten av Tromsø!

Jeg var heldig nok til å besøke feriestedet på en arbeidsreise for 2 år siden, og kunne ikke unngå å bli forelsket i omgivelsene. Jeg mener, røde feriehytter med fjordutsikt? Ja takk!*


Omgivelsene

Malangen Resort ligger 70 km fra Tromsø og kan kun nås via bil, men en transport til og fra flyplassen kan bestilles om vinteren.

Å bo her er absolutt verdt å leie bil og kjøre i 1 1/2 timer, derimot! Feriestedet ligger rett ved fjorden Malangen i nydelige og rolige omgivelser - 5km fra nærmeste landsby.

Malangen er også en flott stopp på en tur gjennom hele Nord-Norge, siden du for eksempel kan kombinere et opphold i Malangen med et besøk til Lyngen-Alpene, Senja eller Lofoten litt lenger sør. For å hjelpe deg med å planlegge denne arktiske bilturen, ta en titt på RoutePerfect for detaljerte ruteforslag og stopp.

Enten du er ute etter å fiske eller bare å sitte ved fjorden i kveldssolen for å lese en bok - det kunne neppe vært et sted som vil være bedre egnet!

 

Hyttene

Feriestedet tilbyr to forskjellige typer hytter (standard og deluxe), samt hotellrom/leiligheter. Resepsjonen, restauranten og hotellrommene er stengt om sommeren, men alle hytter og leiligheter er utstyrt med eget kjøkken og kan bestilles hele året rundt.

malangen resort tromsø

Jeg bodde i en standard-hytte under mitt besøk. Disse hyttene er ganske enkle når det gjelder innredningen: de har et kjøkken/stue og bad med dusj nede, og ett soverom med dobbeltseng, samt to soverom med en køyeseng hver i øvre etasjen - alt på ca. 60-80kvm.

Men hvem trenger fancy innredning når utsikten utenfor er så fantastisk? Hyttene har en uteplass OG en balkong, slik at du alltid er i nærheten av naturen som omgir deg.

La meg fortelle deg at det er få ting som er mer avslappende enn å drikke morgenkaffen med fjord og fjellutsikt - spesielt hvis du er på en arbeidsreise!


Mat og drikke

Som sagt, så er resepsjonen og dermed også restauranten stengt om sommeren, så du må kjøpe dagligvarer på Coop i den nærliggende landsbyen Mestervik - men ikke glem å dra innom Vinmonopolet i Tromsø før du kommer hit siden det ikke finnes noen annen butikk i nærheten.

På mitt besøk ble vi servert frokost, lunsj og middag på restauranten på feriestedet - som du også vil få hvis du besøker Malangen Resort i vintersesongen. Restauranten fokuserer hovedsakelig på nordnorsk mat og lokale råvarer, som reinkjøtt og fisk.

Selv om restauranten har en fantastisk utsikt over fjorden og en koselig peis, vil du sikkert ha mer privatliv (og en like fantastisk utsikt) i din egen hytte - og det kan være morsommere å lage mat med venner og familie uansett, ikke sant?!

 

Aktiviteter

Har jeg nevnt å beundre utsikten ennå? Okay, Malangen Resort har tross alt mye mer å tilby enn bare utsikten!

malangen resort tromsø

Hvis du ønsker å gjøre mer enn bare å se midnattssolen på sommerturen til Malangen, så finnes det faktisk masse du kan gjøre på feriestedet selv, men også i det omkringliggende området.

For eksempel:

  • leie en sykkel og utforske området - sykkelutleie koster bare 295kr per dag
  • gå en tur i skog og fjell
  • besøke Ausfjordsaga - Norges eneste bevarte oppgangsaga
  • utforske de gamle steinutskjæringene i nærliggende Tennes
  • nyte utsikten fra badstuen eller boblebadet (på forespørsel fra private grupper)
  • fiske fra stranden
  • leie båt for å fiske - hvis du har tid (det må leies i minst 3 dager), pengene og lisensen, selvfølgelig
  • og sist men ikke minst, bade i midnattssolen og slapp av!


Oppsummering

Malangen Resort har i alt 86 hytter/hotellrom/leiligheter i forskjellige prisklasser fra deluxe-hytter til mer moderate standard-hytter ved fjorden eller med havutsikt. Du kan imidlertid få oppholdet på et budsjett også, hvis du, for eksempel, besøker med en gruppe venner!

malangen resort tromsø

Siden hyttene har eget kjøkken, sparer du mye penger på mat, og hvis du er heldig, kan du til og med fange din egen fisk til middag!gå på tur eller slappe av ved fjorden?
hva har du mest lyst til å gjøre i malangen?

DEL ARTIKKELEN PÅ PINTEREST

 

FLERE ARTIKLER OM tromsø: