Odense: En dagstur som du må ta når du besøker Danmark!

For å være helt ærlig så gledet foreldrene mine seg ikke akurat til nok en dagstur på en veldig elendig, kald og regnfull dag under påskeferien i fjor. Jeg visste imidlertid at de ville bli mye mer begeistret da vi til slutt skulle komme til det som viste seg å være Danmarks mest fortryllende by: Odense!

Bare en 2-timers kjøretur fra København, samme som Aarhus, og perfekt plassert midt i landet, gjør Odense til den perfekte dagsturen når du er på ferie i Danmark.

EN: YOU CAN FIND THE ENGLISH ORIGINAL HERE


Danmarks tredje største by føles egentlig ikke som en by i det hele tatt - mer som en sjarmerende, typisk dansk bygd! Bortsett fra at Odense er alt annet enn vanlig og kjedelig!

Før jeg besøkte byen, visste jeg bare at Odense var fødestedet til den berømte danske eventyrskribenten Hans Christian Andersen (som skrev "Den lille havfruen" og "Den stygge andungen"), så et besøk på Andersen-museet var det eneste vi hadde planlagt for dagen.

Det viste seg derimot at Odense har klart å opprettholde den magiske eventyrfølelsen i hele byen, og etter en spasertur forbi de pastellfargete husene i gamle byen (selv på en regnfull dag er det skikkelig fint der!) lurte jeg på om det finnes feer i Danmark - eller bor de bare på Island?

Mens vi prøvde å finne veien til Andersen-museet (det var byggearbeid som pågikk i sentrum av byen og derfor masse omkjøringsveier på plass, selv i gågateområdene), ble vi spurt av lokalbefolkningen om vi trengte hjelp - så snill danskene er!

Når vi kom til museet, fant vi ut at en del av den faktisk ligger i huset der Andersen antakeligvis ble født!

Jeg må ærlig si at det var en av de beste museene jeg noensinne har besøkt. Kanskje bare fordi det brakte tilbake minner om alle eventyrene jeg hørte i barndommen min, men HC Andersen-museet er virkelig fortryllende - og morsomt for alle aldersgrupper!

Vi brukte ganske mye tid, nesten hele ettermiddagen på museet for å lære mer om Andersen og hans eventyr, og kunne ikke forlate byen uten å også ta en rask titt i Andersens barndomshjem i den andre enden av sentrum!

 

HVORDAN KOMMER DU deg TIL ODENSE

Odense ligger 170 km fra København og 140 km fra Aarhus. Den enkleste måten å komme dit hvis du bor i en av de to byene (eller noe annet sted i Danmark for den saks skyld) er med bil.

Uansett om du reiser rundt Danmark med egen bil eller med leiebil, kan Odense nås fra Danmarks hovedstad og landets nest største by i bare 2 timer!

Siden Odense ligger på øya Fyn, kan du beundre flotte landskap og fantastiske fjord/sundkryssinger via hengebroer underveis. Hvis du kommer fra for eksempel Aarhus, kjører du forbi Vejle Fjord (ja, Danmark har også fjorder!) og krysser Lillebælt sund, men du kjører over den mye større (og dermed mer imponerende) Storebælt sunden når du kommer fra København!

Du kan selvfølgelig også besøke Odense med tog. Togturen fra København eller Aarhus tar henholdsvis bare 1 1/2 timer!

 

HVA det finnes Å SE OG GJØRe I ODENSE

 

Hvor å spise i ODENSE

Jeg tror vi leste om denne kaféen i en brosjyre vi fant på museet, men uansett, så er jeg veldig glad at vi snublet over Riceteria By Rice

Denne kafeen og interiørbutikken er skikkelig kul og helt annerledes til hvilken som helst kafé jeg har sett før. I tillegg var maten helt deilig!

Kafeen ligger i nærheten av Hans Christan Andersens barndomshjem, slik at du enkelt kan ta en matbit her før du fortsetter historietimen!

DEL ARTIKKELEN PÅ PINTEREST


NYSJERRIG Å LÆRE MER OM DANMARK?
TA EN TITT PÅ FLERE ARTIKLER: