Nordic Travels

Vinter i København - Slik får du mest mulig ut av besøket!

Vinter i København - Slik får du mest mulig ut av besøket!

Med bare 7 timer dagslys, en gjennomsnittstemperatur på 3 grader Celsius og masse regn, så kan et besøk til København på vinteren fort resultere i et kaldt og våt eventyr. Heldigvis for deg, så gjennomførte jeg en test og besøkte København i desember for å finne ut hvordan Danmarks koselige hovedstad virkelig er på vinteren – og ikke minst, hvordan du får mest mulig ut av besøket ditt selv om det er grått og regnfullt.

Pasvik naturreservat - En virkelig skjult perle i utkanten av Europa

Pasvik naturreservat - En virkelig skjult perle i utkanten av Europa

Jeg var så heldig å oppleve livet i utkanten av Europa da jeg hadde en Workaway-jobb i Gamvik, og fortsatt angrer på at jeg ikke dro lengre øst for å utforske det norsk-russiske grenseområdet rundt Kirkenes. Derfor ble jeg enda mer begeistret da jeg ble kontaktet av Prityazhenie, som spurte om jeg ville være interessert i å skrive et innlegg om akkurat denne regionen og spesielt om Pasvik naturreservatet - en nasjonalpark som faktisk strekker seg over områder i Norge, Russland og Finland, og virker som et paradis for fuglekikkere! Hvis du virkelig vil utforske nordområdets villmark, så ser Pasvik naturreservat ut som et perfekt sted. Her viser jeg deg hvorfor:*

Derfor er Ribe verdt en omvei når du besøker Danmark

Derfor er Ribe verdt en omvei når du besøker Danmark

Ribe var det siste stedet foreldrene mine og jeg besøkte da vi utforsket Danmark sammen i fjor, men denne sjarmerende lille byen var også det ene stedet som imponerte meg mest! Mens Aalborg var en stor overraskelse for meg og Odense er så fortryllende, gjorde Ribe at jeg ønsket å bli lenger og utforske mer av Danmarks vestkyst! Ikke bare er Ribe, i Sør-Vestjylland, Danmarks eldste by, men det har også mange moderne attraksjoner å tilby. Se det med egne øyne:

7 enkle turer i Stavanger og omegn

7 enkle turer i Stavanger og omegn

Jeg må si det som det er: Nordmenn har ganske enkelt en annen forståelse av en enkel tur enn noen som vokste opp i midten av Tyskland (med andre ord: meg). Mens de fleste norske barna vokser opp i fjellet, kan jeg selv etter 4 år her, ikke få meg til å forsøke å gå på tur til Preikestolen - den kanten ser bare altfor skummel ut! Så, når jeg sier "enkle turer", mener jeg det! De følgende 7 turene har alle forholdsvis flat terreng og godt vedlikeholdte stier, og kan sannsynligvis enkelt gjøres av en norsk 2-åring ;) Vel, kanskje ikke en 2-åring akkurat, men disse turene er greie selv om du ikke er i god form og/eller lider av høydeskrekk! God tur!*

Odense: En dagstur som du må ta når du besøker Danmark!

Odense: En dagstur som du må ta når du besøker Danmark!

For å være helt ærlig, gledet foreldrene mine seg ikke akurat til nok en dagstur på en veldig elendig, kald og regnfull dag i fjorens påskeferie. Jeg visste imidlertid at de ville bli mye mer begeistret da vi til slutt skulle komme til det som viste seg å være Danmarks mest fortryllende by: Odense! Bare en 2-times kjøretur fra København, så vel som Aarhus, og perfekt plassert midt i landet, gjør Odense den perfekte dagsturen når du er på ferie i Danmark.

Møt vikingene på Hafrsfjordkaupangen i Stavanger

Møt vikingene på Hafrsfjordkaupangen i Stavanger

Stavanger er en av de eldste byene i Norge, og mange rester av menneskelig bosetning som finnes i området går tilbake til vikingetiden. Med andre ord, dette er en god grunn til å ignorere Preikestolen litt og ta en nærmere titt på selve byen og dens historie! Ofte oversett av turister, men Stavanger har faktisk en hel del vikingkultur å tilby - for eksempel gamle gravstener med runeinskripsjoner, Harald Hårfagres tidligere bolig i Utstein og selvfølgelig flere monumenter som hyller slaget ved Hafrsfjorden. Den største og sannsynligvis den mest interessante attraksjonen når det gjelder å oppleve vikingkulturen i Stavanger er imidlertid Vikingmarkedet Hafrsfjordkaupangen!

Camping i isbjørn-land: Hvor du kan overnatte på Svalbard

Camping i isbjørn-land: Hvor du kan overnatte på Svalbard

Med bare et dusin hoteller å velge mellom, er overnattingsmuligheter på Svalbard ganske begrenset - og absolutt ikke for de som reiser på et lite budsjett. Jeg var overrasket over å finne vandrehjempriser i Longyearbyen til samme pris som du ville få et opphold på et anstendig Scandic-hotell på fastlandet i Norge. Likevel, så er overnattingskostnadene fullstendig verdt det for å oppleve Svalbard på nært hold, og mens det kanskje ikke er helt mulig å besøke Svalbard på et backpacker- eller studentbudsjett, så er det absolutt ikke umulig å spare noen få kroner - eller kos deg litt, hvis det er det du foretrekker!

25 ting å se og gjøre på Svalbard om sommeren

25 ting å se og gjøre på Svalbard om sommeren

Det å besøke Svalbard i nordlige Arktis, var en drøm som ble til virkelighet. Jeg ble fullstendig forelsket i regionen, og skulle ønsket jeg kunne vært der en eller to netter lengre kun for å utforske mer. Personlig, så vil jeg si at Svalbard kan bli utforsket best på sommeren, i motsetning til polarnattens 24-timers mørke netter som varer fra oktober til februar. Men jeg tror nok at det kommer ann på hva du drar dit for å gjøre og se.

Den beste plassen for å se midnattsolen i Tromsø

Den beste plassen for å se midnattsolen i Tromsø

Leter du etter en sommerferie i siste liten et sted utenfor Syden? Eller har du drømt om å se midnattsolen i Arktis i årevis? Uansett, så kjenner jeg det perfekte stedet for deg: Malangen Resort i nærheten av Tromsø! Jeg var heldig nok til å besøke feriestedet på en arbeidsreise for 2 år siden, og kunne ikke unngå å bli forelsket i omgivelsene. Jeg mener, røde feriehytter med fjordutsikt? Ja takk!

Bergen på budsjett: Hvordan du kan besøke byen for 2000 kr

Bergen på budsjett: Hvordan du kan besøke byen for 2000 kr

I februar besøkte jeg endelig Bergen for første gang. Mens Norges nest største by og fjordens hovedstad har vært på vår liste over mulige steder å flytte til i fjor, så hadde jeg ønsket å besøke byen helt siden vi til slutt flyttet til Stavanger istedenfor. Jeg planla faktisk turen min til Bergen tre ganger før jeg endelig gjorde det, men på grunn av at jeg besøkte byen i februar unngikk jeg ikke bare folkemengdene fra sommeren og juletiden, men sparte også mye penger til overnatting! I tilleg var det et pluss at byen var dekket av snø :)

Tromsø på Instagram - 10 bortgjemte steder for å ta det perfekte bildet

Tromsø på Instagram - 10 bortgjemte steder for å ta det perfekte bildet

Som en øy med plasseringen mellom fjorder og fjell, så er Tromsø en ekstremt bra plass for enhver landskapsfotograf og Instagrammer. Bortsett fra Nordlyset om natten, så er det mange andre motiver for å få flotte bilder - det kan være trehus i sentrum eller utsikten over fjell i horisonten.Jeg har bodd og fotografert byen i 3 år og har kommet over mange bortgjemte skatter i den tiden. I denne artikkelen så vil jeg gjerne dele noen hemmelige Instagram-steder i Tromsø som jeg er helt sikker på at du kommer til å elske!

7 hyggelige kaféer i Tromsø som du vil elske

7 hyggelige kaféer i Tromsø som du vil elske

Skal du til Tromsø? Nordens Paris (akkurat som den egentlige Paris) har mange restauranter, barer og selvfølgelig kaféer å velge mellom - uansett om du vil kose deg litt på ferien eller om du er på stram budsjett.I denne artikkelen viser jeg deg 7 av mine favorittkaféer i byen som jeg er absolutt sikker på at du vil elske når du kommer til Tromsø!